Ze kwam binnen met een teamvraag….

Deze leidinggevende zit nu zo’n 2,5 jaar in deze rol, vindt dat ze echt de juiste keuze had gemaakt maar het bracht haar toch niet de voldoening die ze had verwacht. En was al een tijdje een andere dynamiek tussen haar en het team aan het ontstaan.

Eén die niet altijd prettig en effectief was. Of we daarmee aan de slag konden was haar vraag?

Ze had snel carrière gemaakt,, was 31 jaar en ze stond in de organisatie bekend als High Potential. En toch knaagde er iets. Ze realiseerde zich heel goed dat wat er nu tussen haar en haar team plaatsvond iets anders van haar vroeg dan de manier waarop ze bezig was.

De situatie nodigde haar uit om iets anders van zichzelf neer te gaan zetten. Een groeistap te maken. Ze had het knagende gevoel al wel wat langer, maar wist niet hoe ze uit het patroon met haar team kon stappen.    

Ik stelde deze vragen: wie wil je zijn als leider? En wat laat je nu niet van jezelf zien terwijl je weet dat juist dat het verschil zou kunnen maken? Ik zag haar adem even stokken. Het bleef wat langer stil, haar ogen een beetje waterig. We namen een korte break en hebben de coaching al wandelend opgepakt.

Langzaam aan verscheen er voorzichtige glimlach. Ze gaf aan precies te weten op welk moment het was gaan schuren.

Ze vertelde over het moment zo’n 1,5 jaar geleden dat er in haar MT opmerkingen waren gemaakt over haar ‘andere manier’ van leidinggeven. Ze was daar net een jaar als teamleider en had ondertussen veel geïnvesteerd in haar team en individuele medewerkers. Het medewerkers tevredenheidsonderzoek werd besproken en de feedback op haar leiderschap was erg positief. Eerder had ze haar MT collega’s verteld hoe ze met haar team wilde werken. Ze had dit geïllustreerd aan de hand van de doorvertaling van het jaarplan.

Hoe ze haar medewerkers betrok bij de vertaling van het jaarplan naar de dagelijkse praktijk, de samenwerkingsafspraken die ze expliciet maakte en de mate van vrijheid die ze de medewerkers wilde geven in de manier waarop ze tot resultaten was gekomen. Daarop waren opmerkingen geplaatst als “daar hebben we hier echt geen tijd voor”, “je moet niet zoveel invloed weggeven aan je medewerkers”.

En ze realiseerde zich dat ze daarvan zo geschrokken was dat ze zich, zonder het echt in de gaten te hebben, is gaan aanpassen. Het had echt als een afwijzing gevoeld. “Ik mocht hier blijkbaar niet mezelf zijn”. Dat was haar worsteling van het afgelopen jaar. Alles wat ze nodig had aan kwaliteit heeft ze meer dan genoeg in haar rugzak. Ze nam een moedig besluit, ze wilde zichzelf niet meer zo wegcijferen en doen waar ze in gelooft.

Ik heb haar gevraagd om terug te gaan naar dat eerste jaar, naar de succes momenten met haar team. Momenten dat er mooie resultaten en gesprekken plaatsvonden en wat daarin haar aandeel was geweest. Waar het bijna moeiteloos ging en er een energieke teamsfeer ontstond. Hierna kon ze precies aangeven met welke talenten en persoonlijke eigenschappen zij waarde toevoegt en het verschil maakt.

En ze wist hierna zeker dat wanneer zij dat weer kon laten zien, dit bijna automatisch het team positief zou beïnvloeden. Ik zei: “dit is waar je voor wilt gaan, dit is wie je bent. Jouw besluit om geen concessies te doen aan jezelf in je werk is heel sterk”. 

Ze kwam binnen met een teamvraag en ging weg met het inzicht dat echte verandering alleen van binnenuit slaagt. Dat jezelf inhouden z’n weerslag heeft op jezelf én op de mensen in je omgeving. Ze gunde zichzelf dit besluit en ik weet zeker dat ze me de komende maanden gaat vertellen over de beweging die dit teweeg gaat brengen in het team. 

Er staat ergens in de komende twee maanden een langere teamsessie op de agenda die ze niet alleen over de inhoud wil laten gaan. Ze weet met welk gevoel en met welke ervaring ze haar medewerkers wil laten vertrekken. Dat wordt een mooie doorstart. Ze kijkt er naar uit maar vind het tegelijkertijd heel spannend. En het zou gek zijn als dat niet zo is. Maar het verlangen is groter en dat is haar leidraad.

Meer jezelf zijn, echt zijn in je leiderschap en je meer ontspannen bewegen in die politieke omgeving? Omdat je weet dat er meer in je zit dan er nu uitkomt? Ik denk graag met je mee om te onderzoeken hoe jij dit ook kunt bereiken, boek daarom NU jouw gratis adviesgesprek.