Waarom ik doe wat ik doe?

Ik leer professionals, teams en organisaties hoe ze weer grip op hun groei krijgen. Daarmee wordt veranderen namelijk zoveel leuker en makkelijker. Voor organisaties zijn teams daarin een belangrijk vliegwiel.

Ik heb veel teams gezien met geweldig talenten. Steeds vaker té uitgeblust om werk te maken van hun persoonlijke en zakelijke ambities. Gewoon omdat mensen de ruimte niet langer voelden om zich daar actief voor in te zetten. Pijnlijk om te zien. Zo wilde ik niet meer werken. Ik wilde van teamwerk meer energie krijgen dan ik erin stopte. Ik weet inmiddels dat het anders kan en dat gun ik iedereen. Ik heb gemerkt dat je verschil maakt door direct te werken aan en met de mentale kracht van mensen. Zo kom je tot optimale prestaties.  

De belangrijkste future skill die je daarvoor zelf en met je bedrijf kunt ontwikkelen? Het managen van energie. Van jou als medewerker én de collectieve energie van je team. Wetenschappelijk onderzoek uit 2017 heeft aangetoond dat je teamenergie kunt meten, stimuleren en beïnvloeden. Weer grip op de groei van je team. Prettig voor je medewerkers, beter voor de bedrijfsresultaten.  

Wat blijkt ? Energie is onlosmakelijk verbonden met gedrag en prestaties en daarmee beïnvloed je direct de resultaten. Zo maak je de menskant maximaal ondersteunend aan de resultaatkant van ontwikkeling en zakelijke groei. En dat is waarom ik me bezig hou met coaching van teams, leiders en professionals.

Het leukste aan mijn werk?

Teveel om op te noemen, maar ik doe een poging. De ontmoetingen, vaak heel persoonlijk. Wanneer een uitgeblust team weer veel voor elkaar krijgt, zonder zichzelf voorbij te lopen. Het moment dat ik de beroemde kwartjes zie vallen en mensen stappen gaan zetten. Want het blijft fascinerend, waarom mensen doen wat ze doen (of juist niet). Een beweging op gang brengen, vaak is er niet meer nodig dan dat. Er is namelijk niets zo stimulerend als het zien van vooruitgang, voor mijn deelnemers én voor mij zelf.

Kenmerkend in mijn aanpak?

Up-close and personal. Dichtbij, door aan te sluiten bij jouw dagelijkse werkelijkheid of die van je team. In een goede balans tussen diepgang en luchtigheid creëer ik een sfeer van vertrouwen, waardoor mensen weer stappen durven zetten. Want om vooruit te komen heb je steeds maar 1 enkele stap nodig. Woorden waarmee anderen mij door de jaren heen hebben omschreven: ruimtemaker, gedreven, enthousiast, friskijker, confronterend, laagdrempelig, veilig.

Stilstaan bij wat je doet
is altijd vooruitgang.

Mijn vakmatige achtergrond?

Natuurlijk wil je weten met wie je te maken hebt. Het aanbod is zo groot, dat je graag een onderbouwde keuze wilt maken. Als (team)coach en transitiebegeleider ben ik als mens mijn belangrijkste instrument. Continue leren en ontwikkelen zit dan ook in mijn DNA. Naast mijn werk- en levenservaring maak ik gebruik van mijn vakmatige bagage die ik in de afgelopen 25 jaar bewust heb opgebouwd.

Mijn beroepsmatige kwalificaties zijn o.a. :

  • Gediplomeerd loopbaan- en mobiliteitsadviseur – Hoogendijk Adviesbureau-2003.
  • Gediplomeerd trainer en coach, bij de Trainersacademie Amsterdam – 2006.
  • Gecertificeerd door SIOO. Het Interuniversitair centrum voor organiseren, veranderen, vernieuwen en leiderschap. Eén jarig programma voor HR Professionals- 2010.
  • Als facilitator ben ik opgeleid door het COCD – 2012.
  • Transformational Presence in leiderschap en coaching – Training bij Het Eerste Huis -2017.
  • Gecertificeerd om systemisch te coachen via de Academie voor Opstellingen-2019.

Verder fan van talentgericht werken, positieve psychologie en het waarderende perspectief van appreciative inquiry.

De afgelopen jaren heb ik honderden professionals, teams en leidinggevenden geholpen met hun persoonlijke en zakelijke ontwikkelvragen. Om meer rendement en plezier uit hun werk te halen.

Dit ben ik ook

Daarnaast ben echtgenote, zus en vriendin. Als vrijwilliger teamlid bij de NVP, programmacommissie Kring Holland. Elke donderdag maak ik mijn hoofd leeg bij Popkoor Prestige Gouda. Fysiek fit blijf ik door me regelmatig op de pilatesmat te storten bij Marjolein van Sonsbeek. Een heerlijk boek sla ik niet af en verder tank ik graag bij tijdens een etentje met familie en vrienden, in de natuur of bij een concert.

Wil je weten of ik ook iets voor jou kan betekenen?

In een gratis adviesgesprek geef ik je graag ideeën hoe je op een realistische manier een eerste stap kunt zetten. Omdat live kennismaken nog altijd het prettigste werkt, nodig ik je uit om hieronder je gegevens achter te laten. Ik neem dan snel contact met je op