Waarom ik doe wat ik doe?

Ik leer teams en organisaties hoe ze weer grip op hun groei krijgen en daarmee op hun resultaten. Hoe ze met minder moeite, meer kunnen bereiken.

Ik heb veel teams gezien met geweldig talenten. Steeds vaker té uitgeblust om werk te maken van hun persoonlijke en zakelijke ambities.

Zo wilde ik niet meer werken. Ik wilde van teamwerk meer energie krijgen dan ik erin stopte. Ik weet inmiddels dat het anders kan en dat gun ik iedereen.

De belangrijkste future skill die je daarvoor zelf en met je bedrijf kunt ontwikkelen? Het managen van energie. Klinkt soft? Niets is minder waar.

Wetenschappelijk onderzoek uit 2017 heeft aangetoond dat je teamenergie kunt meten, stimuleren en beïnvloeden. Weer grip op de groei van je team. Prettig voor je medewerkers, beter voor de bedrijfsresultaten.  

Wat blijkt ? Energie is onlosmakelijk verbonden met gedrag en prestaties en daarmee beïnvloed je direct de resultaten. En dat is waarom ik zo graag werk in de rol van team en leiderschapscoach. Omdat teams de organisatie kunnen maken en breken.

Het leukste aan mijn werk?

Teveel om op te noemen, maar ik doe een poging. De ontmoetingen, vaak heel persoonlijk. Wanneer een uitgeblust team weer veel voor elkaar krijgt, zonder zichzelf voorbij te lopen. Het moment dat ik de beroemde kwartjes zie vallen en mensen stappen gaan zetten. Want het blijft fascinerend, waarom mensen doen wat ze doen (of juist niet). Een beweging op gang brengen, vaak is er niet meer nodig dan dat. Er is namelijk niets zo stimulerend als het zien van vooruitgang, voor mijn deelnemers én voor mij zelf.

Wat je over mij moet weten?

Aansluiten bij je team, echt contact maken en jezelf laten zien. Daarmee werk je aan een vertrouwensrelatie én aan stevige resultaten.

Maar hoe doe je dat als het spannend wordt? In een team dat dreigt vast te lopen? Net als jij wil ik impact hebben, een verschil maken. Ik deel dan ook graag wat je aan mij hebt:

  • Ik ben een aanjager. Ik zet anderen met enthousiasme in beweging om zichzelf en elkaar te verbeteren.
  • Geen poeha en lekker praktisch. Ik zie altijd mogelijkheden voor een positieve draai. Al is dat niet altijd langs de weg die je verwacht.
  • Ik draai niet om de hete brei heen en daar moet je wel een beetje van houden.

Woorden waarmee anderen mij door de jaren heen hebben omschreven: ruimtemaker, gedreven, enthousiast, friskijker, confronterend, laagdrempelig, veilig.

Stilstaan bij wat je doet
is altijd vooruitgang.

Mijn vakmatige achtergrond?

Je wilt een onderbouwde keuze maken. Met wie je wilt samenwerken en het aanbod aan externe begeleiders is groot. Als (team)coach en transitiebegeleider ben ik als mens mijn belangrijkste instrument.

Naast mijn werk- en levenservaring maak ik gebruik van mijn vakmatige bagage die ik in de afgelopen 25 jaar bewust heb opgebouwd.

Mijn beroepsmatige kwalificaties zijn o.a. :

  • Gediplomeerd loopbaan- en mobiliteitsadviseur – Hoogendijk Adviesbureau-2003.
  • Gediplomeerd trainer en coach, bij de Trainersacademie Amsterdam – 2006.
  • Gecertificeerd door SIOO. Het Interuniversitair centrum voor organiseren, veranderen, vernieuwen en leiderschap. Eén jarig programma voor HR Professionals- 2010.
  • Als facilitator ben ik opgeleid door het COCD – 2012.
  • Transformational Presence in leiderschap en coaching – Training bij Het Eerste Huis -2017.
  • Gecertificeerd om systemisch te coachen via de Academie voor Opstellingen-2019.

Verder fan van talentgericht werken, positieve psychologie en het waarderende perspectief van appreciative inquiry.

De afgelopen jaren heb ik honderden professionals, teams en leidinggevenden geholpen met hun persoonlijke en zakelijke ontwikkelvragen. Om meer rendement en plezier uit hun werk te halen.

Dit ben ik ook

Daarnaast ben echtgenote, zus en vriendin. Als vrijwilliger bestuurslid bij de NVP – Kring Holland. Fysiek en mentaal fit door me regelmatig op de pilatesmat te storten bij Marjolein van Sonsbeek. Het land rond te toeren op de fiets. Een heerlijk boek sla ik niet af en verder tank ik graag bij tijdens een etentje met familie en vrienden, in de natuur of bij een concert.

Wil je weten of ik ook iets voor jou kan betekenen?

In een gratis adviesgesprek geef ik je graag ideeën hoe je op een realistische manier een eerste stap kunt zetten. Omdat live kennismaken nog altijd het prettigste werkt, nodig ik je uit om hieronder je gegevens achter te laten. Ik neem dan snel contact met je op