Training

Creatief Denken in het onderwijs

Deze training biedt een dieper inzicht in Creatief Denken in het onderwijs. We onderzoeken hoe we ons aangeboren creatieve potentieel, onze nieuwsgierigheid en leermotivatie kunnen prikkelen en ontwikkelen.

kind hersenen

Toegepaste Creativiteit

Het woord ‘Creativiteit’ is afgeleid van het latijnse werkwoord ‘Creare’ en betekent ‘Scheppen’. Meestal denken we bij dit begrip aan artistieke uitingen, aan het scheppen van kunst. Voorbehouden aan kunstenaars, ontwerpers of artiesten. Sketch out Loud legt de nadruk op onze toegepaste Creativiteit. Creatief denken als basis, in combinatie met Innovatief en Visueel denken, Ontwerpend en Probleemoplossend denken. Hierbij komen Wetenschap, Verbeelding, Innovatie, Design, Communicatie en Creativiteit samen.

Denken in mogelijkheden en kansen

Creatief Denken is anders denken, flexibel denken. Denken in mogelijkheden en kansen. Leren omgaan met snelle veranderingen om ons heen. Dat vraagt om een open en optimistische mindset. Onmisbaar voor onze toekomst en het 21ste eeuwse onderwijs.

Creatief denken en leren

In deze training kijken we hoe deze Creatieve mindset en vaardigheden in het onderwijs gestimuleerd en ontwikkeld kunnen worden. Welke plek krijgt het bij jou op school in het curiculum? Wat is de link met Onderzoekend en Ontwerpend Leren? Hoe implementeer je Creatief denken in de bestaande onderwijsvakken? Hoe verrijk je met Toegepaste Creativiteit de zaakvakken én de kernvakken, zoals Taal en Rekenen?

Voor wie is deze training?

De training is ontwikkeld voor onderwijsprofessionals in PO, VO, MBO en HBO. Voor leraren, Intern Begeleiders, leesconsulenten en coaches. Voor moedige professionals die hun eigen Creatieve denkvermogen willen ontwikkelen en deze Creatieve mindset ook willen stimuleren bij hun team of leerlingen.

Wat levert het je op?

 • ontwikkeling van jouw eigen Creatieve Mindset.
 • ervaring hoe je nieuwsgierigheid, leermotivatie en een onderzoekende houding bij anderen prikkelt.
 • ontwikkeling van aandacht- en waarnemingsvaardigheden.
 • basiskennis over de werking van het brein.
 • praktische tools om Creatieve denkvaardigheden en werkvormen in te zetten in de lespraktijk.
 • inzicht hoe je een rijke, stimulerende en betekenisvolle leeromgeving creëert.
 • zelfvertrouwen en plezier in Creatief leren en coachen.

Lees hier meer over het programma van de training.

There is nothing to show here!
Slider with alias training not found.

Waar en wanneer?

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten.
Deze vinden plaats in Tilburg, in de studio van Sketch out Loud.

 • Woensdag 8 mei, van 14.00 uur tot 17.00 uur
 • Woensdag 22 mei, van 14.00 uur tot 17.00 uur
 • Woensdag 12 juni, van 14.00 uur tot 17.00 uur
 • Woensdag 26 juni, van 14.00 uur tot 17.00 uur

Investering

€ 595,- (excl. btw., incl. materiaal, koffie, thee, fris)
Kom je met tweëen? Dan betalen jullie sámen € 995,- (excl. btw.)

Schrijf je in

Stuur ons jouw gegevens via onderstaand formulier. We nemen binnen 48 uur contact met je op voor de definitieve inschrijving. De groepsgrootte is 6 tot 10 personen.

September 2019

We starten in september weer met een nieuwe training. De definitieve data daarvoor worden in juni bekend gemaakt. Je kunt je hiervoor inschrijven via bovenstaand formulier. Vermeld dan wel erbij dat het gaat om de training in september 2019.